Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μαθήματα Ιστορίας part II (Βολιώτες vs Κουνάβια)


Χθες στο πρώτο μάθημα ιστορίας (Βολιώτες vs Αυστριακοί) θυμηθήκαμε οι παλιοί και μάθαμε οι νεότεροι λίγο από την ιστορία των «γειτόνων» Σήμερα συνεχίζοντας το «μάθημα Ιστορίας» θα ασχοληθούμε με τα κουνάβια. Ευτυχώς στο διαδίκτυο βρίσκεις τα πάντα.!!!!!! Διαβάστε λοιπόν  τους λόγους που οι γείτονες μας αποκαλούνται και κουνάβια.
Παραθέτω λόγια ανθρώπων που είχαν την εμπειρία να ζήσουν στην κουναβούπολη και διηγούνται τα βιώματα τους…




…Δεν (μου) είναι απολύτως σαφής ο λόγος του παρατσουκλιού, πάντως στο ιντερνέτι σχετίζεται με την δεύτερη σημασία που δίνει ο Ροτζέριο, δηλαδή «ο βαρεμάρας, ο ρούχλας που βαριέται που ζει και αράζει συνέχεια σπίτι του, όπως το κουνάβι στη φωλεά του».
 ..Τoυς βολιώτες τους λένε κουνάβια γιατί κάθονται όλοι μέσα στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορεί κανένας έξω μετά που θα νυχτώσει!!!

..καταρχήν τους Βολιώτες τους αποκαλούν ''κουνάβια'' και δίκιο έχουν. Το χειμώνα είναι πολύ ξενέρωτα, δε θα δείτε κόσμο τα βράδια, όλοι κλειδαμπαρώνονται από νωρίς στα σπίτια τους και αν πας για ποτάκι θα δείτε ότι είναι πολύ ελεεινά. Οι καφετέριες, οι άπειρες καφετέριες που έχει ο Βόλος και γενικά οι πολλές επιλογές διασκέδασης, είναι σχεδόν άδειες, αφού κλείνουν από τις μία το βράδυ..τι άλλο να σας πω για να το καταλάβετε?..θέλετε κι άλλα για να ξενερώσετε?..Σε ρωτάει κάποιος που δεν είναι από Βόλο πού είναι το κέντρο και συ του απαντάς'' Τι να σε πω. Δε ξέρω καν ποιο είναι το κέντρο του Βόλου!!!

..Σαν άνθρωποι είναι πολύ ψυχροί..και αυτό θα το διαπιστώσετε αν χαιρετίσετε κάποιον..έχει τύχει να συναντήσω άλλα άτομα που μένουν στο ίδιο κτίριο με μένα, τα χαιρέτισα με χαμόγελο και δεν εισέπραξα κάποια ανταπόκριση...από τότε έχω κόψει το ''καλημέρα''...τους γράφω κανονικά..είναι πολλοί λαλάκες ..




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: