Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Καταραμένο το Arena? Σίγουρα Ματιασμένο.....

Από το sentragoal.gr και από τους Γ. Κωτσούμπα & Β. Μότση το παρακάτω κείμενο.
Στις 23 Νοεμβρίου έγιναν τα εγκαίνια του AEL FC Arena και στις 5 Δεκεμβρίου ο ιστορικός πρώτος αγώνας της Λάρισας με τον ΠΑΟΚ. Εκτοτε, οι «βυσσινί» δεν είδαν και πολλές άσπρες μέρες με αποκορύφωμα τον υποβιβασμό στη Football League και τη φετινή κακή πορεία σε αυτή.


  Το γήπεδο χτίστηκε στο αιματοβαμμένο Μεζούρλο, στον λόφο του οποίου εκτελέστηκαν δεκάδες Ελληνες αγωνιστές από τους Ναζί. Δεν ξέρουμε αν φταίει περισσότερο ο καταραμένος τόπος (γνωστές οι ιστορίες για θορύβους και φωνές που ακούγονται μέσα στη νύχτα), τα οικονομικά προβλήματα, οι χειρισμοί της διοίκησης, το ρόστερ ή οι προπονητές.
Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΛ έχει νιώσει στο πετσί της την αδικία από τους διαιτητές. Οι αγωνιστικές αποτυχίες, αλλά και οι σύγχρονες... εκτελέσεις, δεν επιτρέπουν στους Θεσσαλούς να «αγιάσουν» στους λίγους μήνες ζωής του γηπέδου, που ζει στιγμές έντασης σχεδόν σε κάθε παιχνίδι.
Κόντρα στον Πανσερραϊκό η κατάσταση ξέφυγε, με τον Κώστα Πηλαδάκη και τους οπαδούς να χάνουν την ψυχραιμία τους και να μπουκάρουν μέσα.
ΟΙ 4 ΑΔΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ
1. ΑΕΛ-Ηρακλής Ψαχνών - 0-0
Στο 69' σε σέντρα του Γκονζάλεζ η μπάλα χτυπά στο χέρι αμυνομένου, που βρίσκεται σε πολύ κοντική απόσταση. Ο διαιτητής θεωρεί -ορθώς- πως δεν υπάρχει πέναλτι. Οι παίκτες του Ηρακλή αδρανούν, ο Μπόα Μόρτε κλέβει την μπάλα και ανατρέπεται πεντακάθαρα μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων με καθαρότατη θέαση στη φάση και κάνει νόημα στον παίκτη να σηκωθεί!
2. ΑΕΛ-Παναχαϊκή - 2-1
Παράλληλη μπαλιά του Γκονζάλεζ από δεξιά. Ο αμυντικός της Παναχαϊκής φαίνεται καθαρά στο στιγμιότυπο να ανατρέπει με κεφαλοκλείδωμα τον Ζεκίνια. Καθαρή περίπτωση πέναλτι και κίτρινης κάρτας που δεν καταλογίστηκαν.
3. ΑΕΛ-Πιερικός - 0-0
Στο πρώτο ημίχρονο μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην περιοχή του Πιερικού ο Σαϊτιώτης με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στην εστία. Η αναμέτρηση δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη. Από την κάμερα του OTE TV που κάλυπτε το ματς για στιγμιότυπα φαίνεται ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη κατά 20 εκατοστά τη γραμμή, πριν απομακρύνει ο παίκτης των φιλοξενουμένων.
4. ΑΕΛ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 0-1
Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία ο επόπτης Δανέζης (Αθηνών) υποδεικνύει στο 47' τον ευρισκόμενο σε πλεονεκτική θέση εντός της περιοχής του Πανσερραϊκου Γκούμπιεσιτς σε θέση οφσάιντ παρά το ότι ο Σέρβος πήρε την μπάλα από εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Κατσιαρό! Στο 71' ο Γκούμπιεσιτς «τσιμπάει» την μπάλα από τον Γουμάγια, ο οποίος τον ανατρέπει. Οι δύο παίκτες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο και ο πορτιέρε του Πανσερραϊκού πέφτει στο έδαφος υποκρινόμενος ότι χτυπήθηκε. Αντί για πέναλτι ο ρέφερι Παπαπέτρου (Αθηνών) δείχνει κόκκινη στον Γκούμπιεσιτς!
...ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
5. Πανσερραϊκός-ΑΕΛ 2-1
Στο 12ο λεπτό (σκορ 0-0) αμυντικός του Πανσερραϊκού κρατάει με τα χέρια και ανατρέπει μέσα στην περιοχή τον Τσιμπάμπα, τη στιγμή που προσπαθεί να εκμεταλλευθεί ασίστ του Γκονζάλεζ. Επίσης, στον ίδιο αγώνα, στο 62ο λεπτό (σκορ 1-1) αμυντικός του Πανσερραϊκού αρχικά παίρνει την μπάλα με το χέρι (εκτός περιοχής) και στη συνέχεια μαρκάρει αντικανονικά τον Χασομέρη μέσα στην περιοχή. Καμία παράβαση δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή.
O... EXΘPOΣ KAI OI ΣKEΨEIΣ AΠEMΠΛOKHΣ  
Στην AEΛ μέχρι χθες το βράδυ επεξεργάζονταν μαζί με το νομικό επιτελείο της ΠAE ανακοίνωση που θα εξέδιδαν για όσα συνέβησαν προχθές και όχι μόνο.
Aλλωστε η διαιτησία του Παπαπέτρου και του βοηθού του Δανέζη ήταν το... ποτήρι που ξεχείλισε για τον Kώστα Πηλαδάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το περιβάλλον του, σκέφτεται την απεμπλοκή του από το ποδόσφαιρο όσο ποτέ άλλοτε, δίχως, μάλιστα, να υπολογίζει και το κόστος (οικονομικό). Bέβαια η εθελούσια έξοδος του ισχυρού άνδρα των «βυσσινί», όπως έχει δείξει η... ιστορία, δύσκολα θα συμβεί και τώρα, όμως το δεδομένο είναι ένα.
O Πηλαδάκης -μοναδικός που απέμεινε από την αποκαλούμενη νέα γενιά παραγόντων (Tζίγγερ, Nικολαΐδης, Πέτρος Kόκκαλης, Pέμος) που οραματίζονταν ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο- θεωρεί πως υποβάλλεται σε έναν προσωπικό... πόλεμο.

  Kαι ως... εχθρό του βλέπει (θα είναι σχετική και η ανακοίνωση που θα εκδοθεί) ανθρώπους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις τάξεις της EΠO. «Kύκλοι» της ΠAE AEΛ θεωρούν πως άνθρωποι που σχετίζονται με την ομοσπονδία θέλουν «τελειωμένο» τον Πηλαδάκη, κάτι που αποδείχτηκε «τόσο από την υπόθεση των στημένων αγώνων και τις εξελίξεις του καλοκαιριού, όσο και με τα όσα συμβαίνουν φέτος».
O τελευταίος, για τον οποίο κινήθηκε προχθές αυτόφωρη διαδικασία για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανσερραϊκό, σύντομα θα τοποθετηθεί. Kαι όσα πει, μάλλον θα έχουν έντονο ενδιαφέρον.
ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΛΑΘΗ (ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ)
ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2: Σιδηρόπουλος
11ο λεπτό: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την μπάλα με καθαρό φάουλ πάνω στον Κουζέν και στην εξέλιξη της φάσης άνοιξε το σκορ. 32ο λεπτό: Ο Κανόμπιο ανατράπηκε από τον Βιεϊρίνια στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ κι ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει, αλλά το ματς συνεχίστηκε. 89ο λεπτό: Εντός περιοχής ο Κοντρέρας σταμάτησε με το χέρι τη σέντρα του Μακίνουα. Το πέναλτι δεν δόθηκε .
ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1: Σπάθας
54ο λεπτό: Πέναλτι δεν δίνει ο Σπάθας στην ΑΕΛ, όταν ο Ουρτάδο γκρέμισε τον Μετίν. Ο Πειραιώτης διαιτητής, όμως, έκλεισε τα μάτια και είπε «παίζετε»!
ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΛΑΘΗ (ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ)
ΑΕΚ - ΑΕΛ 4-0: Καλόπουλος
10ο λεπτό: Σουτ του Σκόκο απέκρουσε ο Αμπάρης και η μπάλα έφτασε στον Μπλάνκο που έκανε το 1-0 ενώ δίπλα του ο Λυμπερόπουλος που έκανε κίνηση προς την μπάλα ήταν οφσάιντ. Το γκολ κακώς μέτρησε. 88ο λεπτό: Ο Δέλλας στον Μπλάνκο που ήταν οφσάιντ (δεν δόθηκε από τον βοηθό), αυτός σέντρα στον Δέλλα και 3-0.

Καβάλα - ΑΕΛ 1-0: Καλόπουλος
18ο λεπτό: Ο Τόμασιτς έχασε την μπάλα από τον Κουζέν, ο επιθετικός της ΑΕΛ ανατράπηκε από τον αμυντικό της Καβάλας. Φωνές της ΑΕΛ, ο Καλόπουλος έδωσε επιθετικό φάουλ του Κουζέν ενώ έβγαινε τετ α τετ, με τους «βυσσινί» να διαμαρτύρονται για φάουλ του Τόμασιτς στον Γκαμπονέζο και κόκκινη στον πρώτο.
ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΡΟ AEL FC ARENA
ΑΕΛ - Καβάλα 0-0: Τριτσώνης
34ο λεπτό: Ο Μετίν πάσαρε στον Βενετίδη που πλασάρε εύστοχα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ λανθασμένα.
Ηρακλής - ΑΕΛ 1-0: Χαραλαμπίδης
82ο λεπτό: Δεν υποδείχθηκε πέναλτι στον Μπλάζεκ, στην εξέλιξη της φάσης αποβλήθηκε ο Ταυλαρίδης.
Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-0: Τριτσώνης
44ο λεπτό: Στη φάση του γκολ υπήρχε οφσάιντ, αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ιγκλέσιας επειδή «απώθησε» τον Παπάζογλου.
Ολυμπιακός Β. - ΑΕΛ 1-1: Κωνσταντινέας
85ο λεπτό: Ο Μετίν σκόραρε από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ λανθασμένα.
ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-1: Μάνταλος
44ο λεπτό: Κακώς ακυρωθέν ως οφσάιντ γκολ για την AEΛ. Η AEΛ πέτυχε γκολ με τον Κανόμπιο, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Βενετίδη, που έβγαλε την ασίστ. Δεν υποδείχθηκε πέναλτι στον Νταμπίζα σε τράβηγμα του Σιόβα στις καθυστερήσεις.
Εργοτέλης - ΑΕΛ 2-1: Σταθόπουλος
25ο λεπτό: Tο δεύτερο γκολ προήλθε από πέναλτι που κέρδισε ο Μπούντιμιρ, ο οποίος στην αρχή της φάσης ήταν οφσάιντ. Στην ίδια φάση αποβλήθηκε ο Ταλ με απευθείας κόκκινη.

Πηγή : sentragoal.gr






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: