Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Λέτε Να????

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Football League, αλλά δεν είναι μόνο αυτό που την κάνει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια, αφού και το «κοίταγμα» στον παρελθόν στέλνει τα δικά του μηνύματα.
Το καλοκαίρι του 2004 η ΑΕΛ έβγαινε από μια περιπέτεια και ως νεοφώτιστη στην δεύτερη κατηγορία είχε το βλέμμα της στην Α’ Εθνική έπειτα από εννέα χρόνια απουσίας.
Κάπου εδώ αρχίζουν οι περίεργοι οιωνοί της μοίρας, με πρώτη τη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος. Στον πρώτο γύρο η ΑΕΛ αντιμετώπισε τον Αχαρναϊκό, κάτι που συμβαίνει και αυτή τη σεζόν με την αναμέτρηση των δύο ομάδων να είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.
Τότε τα παιχνίδια ήταν διπλά, το πρώτο έγινε στην έδρα του Αχαρναϊκού, όπου η ΑΕΛ επικράτησε με 3-1, ενώ πήρε τη νίκη και στο δεύτερο με 2-1. Εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος και αποκλείστηκε από την Ξάνθη σε διπλές αναμετρήσεις. Είχε επικρατήσει με 1-0 στο Αλκαζάρ και ηττήθηκε με 4-1 στην Ξάνθη.

Η πορεία στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ήταν παρόμοια, με τέσσερις νίκες στα πρώτα έξι ματς και δύο ήττες. Στην πρεμιέρα έχασε με 2-1 στη Νάουσα. Για την 2η αγωνιστική επικράτησε του Πιερικού με 4-1 στο Αλκαζάρ, ηττήθηκε μετά στον Βόλο από τον Ολυμπιακό με 1-0 και ακολούθησαν τρεις νίκες, με Γιάννινα εντός, Εθνικό Πειραιώς εκτός και Πανσερραϊκό εντός.
Η ΑΕΛ, πάντως, είναι πολύ μακριά από το καλύτερο ξεκίνημα της στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας. Αυτό έγινε την σεζόν 1972-73, όταν πήρε και την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της για την Α’ Εθνική. Τότε είχε μείνει στην ισοπαλία μέσα στην Χαλκίδα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στη συνέχεια έκανε δέκα διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας. Το σερί της έσπασε τα Χριστούγεννα του 1972 με ήττα μέσα στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση.

Πηγή : www.flnews.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: