Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Της Λαρίσης το Βουνό που το Λένε Γολγοθά.

Δεν ξέρω πόσο ευρέως κυκλοφορεί στον κάμπο ως σύνθημα εν όψει της σαββατιάτικης πρεμιέρας της ΑΕΛ στη Football League, πάντως από Λαρισαίο το άκουσα:
«Γ...ε άρον άρον τον Βύζαντα Μεγάρων»!


Πέρα από τη γενικότερη... χαριτωμενιά του συνθήματος, αυτό το «άρον άρον» κρύβει και μια μεγάλη αλήθεια: δεν είναι απλώς για τις ανάγκες της ρίμας, αλλά υποδηλώνει τη βιασύνη των «βυσσινί».
Να επιστρέψουν, ει δυνατόν... χθες, στη Σούπερ Λίγκα. Και αν για τους οπαδούς της θεσσαλικής ομάδας είναι ζήτημα γοήτρου, για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Πηλαδάκη, χρέος. Κυριολεκτικά. Διέξοδος από τη στενωπό. Παραγοντική (γιατί όχι κι επιχειρηματική) επιβίωση. Δεν το έχει κρύψει ούτε ο ίδιος, ότι η ανέγερση του νέου γηπέδου έβαλε βρόχο στο λαιμό του, που σφίγγει επικίνδυνα από τη στιγμή που η Λάρισα υποβιβάστηκε και θα στερηθεί τις προσόδους από τη συμμετοχή στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα. Τα βερεσέδια πολλά. Και μεγάλα.
Ομως, το «άρον άρον» κρύβει και μία παγίδα: όποιος βιάζεται σκοντάφτει, που λένε (και) στη Θεσσαλία. Εάν νομίζουν ότι ο τίτλος του πρωταθλητή στη «Βήτα» θα είναι κατ' απονομήν στην ομάδα με το μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα και με το πρωτάθλημα Ελλάδας στην τροπαιοθήκη, πλανώνται πλάνην οικτρά. Σύμφωνοι, η φανέλα με το αλογάκι είναι «βαριά». Ομως, θα είναι ακόμη βαρύτερη βρεγμένη!... Από τον ιδρώτα. Δεν φτάνει να είσαι φαβορί στα λόγια.
Αυτή τη στιγμή τα δεδομένα είναι ευκρινή: Η ομάδα του Κόλμαν έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι από τις 17 Απριλίου! Ήγουν 7 ολόκληρους μήνες. Και οι παίκτες της επί 4 μήνες κάνουν προετοιμασία. Κο Το ρόστερ είναι, τωόντι, ελκυστικό για Football League: Νεμπεγλέρας, Μπόα Μόρτε, Μιχαηλίδης, Σαϊτιώτης, Βενετίδης. Εστω και αν ορισμένοι εξ αυτών είναι εις τα δυσμάς του ποδοσφαιρικού τους βίου και με προβλήματα. Ο δε προπονητής, διαθέτει καλό όνομα, αλλά «άψητος» στην εγχώρια (ιδιαίτερη)... Β' Εθνική. Και το όνομα της ΑΕΛ, επίσης, «ψαρώνει». Αλλά και του ΟΦΗ παλιότερα «ψάρωνε», όμως δεν επανήλθε με τη μία στην κατηγορία των μεγάλων. Το ταμείο, τέλος, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αμορτισέρ και ν' απορροφήσει κραδασμούς στις «λακκούβες» που μπορεί να συναντήσει η ομάδα στη διαδρομή της.
Γι' αυτό, κρείττον του «άρον άρον» το «σ(ι)γά σ(ι)γά», που λένε και στη Λάρισα. Βήμα - βήμα που (κοινοτόπως) λένε και οι ζυμωμένοι στο ποδόσφαιρο...

Πηγή: sday.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: