Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Γέννημα θρέμα του κάμπου ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ανοίγει την καρδιά του στο gazzetta.gr και αναφέρεται στη νέα περιπέτεια της Λάρισας, ενώ μιλάει για τον Κόουλμαν, τον Νταμπίζα, και τον «βυσσινί» κόσμο. 

Δημήτρη επιβλητική εμφάνιση της Λάρισας μέσα στην Βέροια στέλνοντας το δικό της μήνυμα για την άνοδο


Το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Βύζαντα και το αποτέλεσμα μας έβαλε για τα καλά στην Football league και μας έκανε να καταλάβουμε τι αντιπάλους θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Κόντρα στην Βέροια τα πήγαμε πολύ καλά, έχουμε δέιξει ότι οι κόντρα επιθέσεις θα είναι ένα από τα όπλα μας. Για μας ήταν δύσκολο το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού έπρεπε να ανακτήσουμε την χαμένη ψυχολογία από το παιχνίδι της πρεμιέρας. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι.


-Οι πρώτες εντυπώσεις από το πρωτάθλημα της Football league, είναι όπως ακριβώς το περιμένατε;


Ναι έτσι ακριβώς όπως το περιμέναμε. Οι ομάδες είναι αρκετά δυνατές, ίσως όχι τόσο τεχνικές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα της κατηγορίας γιατί είμαστε μία τεχνική ομάδα και θα πρέπει γρήγορα να δείξουμε αυτά τα στοιχεία.  


-Η Λάρισα είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου;


Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά γιατί όπως είδατε όλοι περίμεναν εύκολη επικράτηση και παρότι ο αντίπαλος αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο κατάφερε να μας πάρει το βαθμό. Επίσης, βλέπετε ομάδες που είναι αουτσάιντερ βρίσκονται ψηλά στην βαθμολογία, οπότε εμείς θα πρέπει να δείξουμε την ανάλογη προσοχή για να φτάσουμε στον στόχο μας.


-Το γεγονός ότι είστε το μεγάλο όνομα της και όλες οι ομάδες θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο απέναντί σας, σας προβληματίζει καθόλου;


Φυσικά αυτό θα είναι ένα θέμα για την Λάρισα. Παντού όπου θα αγωνιζόμαστε θα βρίσκουμε ομάδες που θα παίζουν με μεγαλύτερο πάθος αφού θα θέλουν να κερδίσουν την Λάρισα, ενώ θα συναντάμε συνέχεια κλειστές άμυνες όπως είδαμε και στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Βύζαντα. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.


-Πλέον στην ομάδα υπάρχει νέος προπονητής ο Κρις Κόουλμαν. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις.


Πιστεύω ο συγκεκριμένος προπονητής είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα και σιγά σιγά μας περνάι την νοοτροπία του. Μας έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού και μακάρι να μείνει χρόνια στην ομάδα.


-Πως βιώσατε το γεγονός ότι περιμένατε τόσο καιρό για να αγωνιστείτε τελικά στην Football league;


Πράγματι αυτό που έγινε απαράδεκτο. Περιμέναμε τέσσερις μήνες για να αγωνιστούμε και αυτό φαίνεται και τώρα μετά τους πρώτους δύο αγώνες που αρχίζουμε και βγάζουμε τραυματισμούς (ο ίδιος και ο Νεμπεγλέρας επέστρεψαν τραυματίες από την Βέροια). Όλη αυτή η ιστορία δεν ήταν καθόλου καλή τόσο για την ομάδα όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, έπρεπε κάποια στιγμή να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.   


-Όλη αυτή η άσχημη ιστορία φαίνεται πως σας έδεσε ακόμα περισσότερο με τον κόσμο.


Εμείς προσωπικά οι παικτες δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο και πως να έχουμε όταν όλοι οι οπαδοί είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν, όχι μόνο στα καλά αλλά και στα άσχημα παρότι η ΑΕΛ δεν έφταιγε σε τίποτα. Άλλωστε και με τον Βύζαντα το  ΑΕΛ fc arena ήταν γεμάτο ενώ και στην Βέροια ήταν στο πλευρό μας. Η πόλη της Λάρισας δεν σταματάει να στηρίζει αυτή την ομάδα, αφού είναι το καμάρι της κι εμείς θα προσπαθήσουμε να τους δικαιώσουμε.


-Την δεκαετία του 80 η ΑΕΛ στηριζόμενοι σε Έλληνες αλλά κυρίως σε δικά της παιδιά έφτασε στην κορυφή της πυραμίδας. Βλέπουμε και τώρα ότι γίνεται μία ανάλογη προσπάθεια. Πόσο εφικτό είναι τώρα αν ακολουθήσει ο σύλλογος την ίδια συνταγή να δει ανάλογα αποτελέσματα, άλλωστε η φουρνιά υπάρχει.  


Ναι πράγματι αυτό που γίνεται στην ΑΕΛ είναι αξιόλογο και σιγά σιγά βλέπουμε ότι το ακολουθούν και άλλες ομάδες. Η Λάρισα μαζεύει ότι καλύτερο υπάρχει στην Θεσσαλία και αυτό είναι καλό για την ομάδα οι παίκτες δένονται, γνωρίζουν τη σημαίνει αυτή η φανέλα και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό.


-Είσαι εκ των αρχηγών της ΑΕΛ κι έτοιμος να ακολουθήσεις τα χνάρια του πρώην αρχηγού σου, να γίνεις ο νέος Νταμπίζας. Άλλωστε αγωνίζεστε και στην ίδια θέση.  


Δε νομίζω ότι είμαι εγώ ο νέος Νίκος Νταμπίζας. Για να φτάσω έστω και λίγο στο επίπεδό του θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια και με πολύ δουλειά να καταφέρω να γίνω αντάξιός του.


-Θήτευσες δίπλα του, έμαθες


Πραγματικά έμαθα πολλά δίπλα στον Νίκο Νταμπίζα κι ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να έχω συμπαίκτη έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.
-Τέλος, θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει της νέας χρονιάς;


Τι να πω για τον κόσμο. Οι φίλαθλοί μας είναι πάντα δίπλα μας, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Οι ίδιοι δεν έχουν χάσει την πίστη σε μας κι εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη αυτή ξεκινώντας με την άνοδο στην Super league

Πηγή: gazzetta.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: