Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με Υπομονή, Μεράκι και Στήριξη...

Έβλεπα προχθές στα πλαίσια των αγώνων του champions league την ομάδα των δισεκατομμυριούχων της Σίτι  να χάνει από την Νάπολι, μια ομάδα η οποία μπορεί να έχει ιστορία και τίτλους, αλλά δεν ανήκει σε αυτό που λέμε κορυφαίες του Ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς οι συμμετοχές της στα ευρωπαϊκά κύπελλα δεν θεωρείται δεδομένο.
Η Νάπολι λοιπόν μετράει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δύο υποβιβασμούς από την Α κατηγορία Ιταλίας.

Μία την περίοδο 97-98 όπου και επανήλθε άμεσα,  και μία το 2004 όπου η ομάδα λόγο χρεών (70 εκατομμύρια ευρώ), πτώχευσε και στην θέση της ο επιχειρηματίας Aurelio De Laurentiis  δημιούργησε την  Νάπολι socccer ώστε η πόλη να έχει ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία, και  έπαιξε στην Γ κατηγορία Ιταλίας .
Παρόλο που η ομάδα αγωνιζόταν σε τόσο χαμηλή κατηγορία οι φίλαθλοι της, δεν την άφησαν μόνη της δημιουργώντας μάλιστα ρεκόρ εισιτηρίων για την κατηγορία καθώς σε ένα παιχνίδι κόπηκαν 51000 εισιτήρια.
Με την επιστροφή της ομάδας στην Β κατηγορία ο De Laurentiis το Μάιο του 2006 αγόρασε το παλιό όνομα της ομάδας και αποκατάστησε το όνομα της, στη χώρα., καταφέρνοντας μάλιστα από την επόμενη χρονιά να αγωνίζεται στην Α κατηγορία..
Από εκεί και πέρα την πρώτη της χρονιά στην μεγάλη κατηγορία (07-08) τερμάτισε 8η καταφέρνοντας να παίξει στο Ιντερτότο.
Την σεζόν 08-09 και ενώ ξεκίνησε καλά κατετάγη 11η ενώ την επόμενη (09-10) κατετάγη 6η παίζοντας στο europa league.
Η μεγάλη δικαίωση  της ομάδας του υποβαθμισμένου Ιταλικού  Νότου όμως ήρθε την προηγούμενη χρονιά όπου τερμάτισε στην 2η θέση του Campionato καταφέρνοντας έτσι την απευθείας πρόκριση της στους ομίλους του champions league.
Υπομονή, Μεράκι και Στήριξη.... αυτή ήταν η συνταγή, υπάρχει το προηγούμενο, και δεν είναι μόνο ένα, ας το ακολουθήσουμε..
Keep the Faith....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: