Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Παραμύθι...

Φαντάσματα του παρελθόντος, ιντριγκαδόροι γκεμπελίσκοι που δοξάστηκαν,  ή έτσι νόμιζαν εκείνοι ότι έγινε,  στο παρελθόν από την αίγλη της και αποχώρησαν στα δύσκολα, ή ο μέγας βασιλεύς τούς "αποχώρησε"  κάναν και πάλι την εμφάνιση τους στο παρασκήνιο.

Την σίγουρη αποτελεσμάτων παρελθοντική τακτική  του διαίρει και βασίλευε εξακολουθούν να εφαρμόζουν κάνοντας μάλιστα μερικούς εναπομείναντες υποτελείς να ξαναζεσταίνουν τα ασπόνδυλα κορμιά τους. 
Τούτη τη φορά, ο κόσμος, οργανωμένα και μη, είναι έτοιμος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δύσκολο να το καταλάβεις αυτό τη στιγμή που βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά στην θαλπωρή της αυταρέσκεια σου απολαμβάνοντας  το πούρο σου. Πέρασαν χρόνια και ακόμη κανείς από τους "μακρινούς" δε το χει αντιληφθεί. 
Ως άλλοι Ιμπραήμ πασάδες, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν το "εγώ" τους εξακολουθούν να μη βλέπουν την ωμή πραγματικότητα και το τέλος που έρχεται, εξακολουθώντας να σπέρνουν διχόνοια και προσπαθώντας να θερίσουν τους καρπούς της. Γιουσουφάκια ήταν και έτσι θα παραμείνουν όποιον φερετζέ κι αν φορέσουν.
Κάθε αυτοκράτορας πριν τη πτώση του θυσίαζε τους υποτακτικούς του για να γλιτώσει το κεφάλι του, τώρα είναι οι ίδιοι, δούλοι τους μια ζωή, που πρόθυμα τοποθετούν το κεφάλι τους στο σπαθί του ηγεμόνα τους παρακαλώντας τον με το γνωστό "σφάξε με αγά μου να αγιάσω".
Πέρασαν τα χρόνια όμως και ακόμη δε το αντιλήφθηκαν πως σήμερα, αιώνες μετά, οι λαοί ξύπνησαν, κάποιοι μπορεί να τους θεωρούν ακόμη του χεριού τους,πιστεύοντας  πως με καθρεφτάκια και ευφυολογήματα  πάλι κάποιοι θα έχουν τα στήθη τους μπροστά για να τους προστατεύσουν 
Πλανώνται πλάνην οικτρά. 
Εύχομαι να αντιληφθούν την συσσωρευμένη οργή, καθώς η εγωπάθεια τους δεν αφήνει να δουν τα συντρίμμια που άφησαν στο πέρασμα τους. 
Συντρίμμια που μέρα με τη μέρα αναστηλώνονται βρίσκοντας τη θέση τους στο μεγαλείο της Βασίλισσας και που με κόπο χρόνο και πίστη θα την ξαναβάλουν στη θέση που της αρμόζει.. 
Δε μπόρεσαν να το καταλάβουν στα "καλά", είναι αδύνατο να το αντιληφθούν στα δύσκολα.


ΥΓ: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική. 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μάγκας είσαι..."η αεκ είναι η γυναίκα μου και η αελ η γκόμενά μου!!" κάπως έτσι δεν το είχε πει...καλά το πας!

skatzoxoiros είπε...

κουρσαρε αυτος που λες ειναι μεγαλη ρομπα, ρομπα ξεκουμπωτη.. και το ξαναλεω.. οταν ο αλλος ειναι κομπλεξικος καραφλος αλλα και σπουδαρχιδης και αλλαζει την προφορα του οταν μιλαει, τοτε θα σε κοιταζει μια ζωη στις πλαταρες σου... γιατι αυτη η αγαπη, ο ερωτας και η λατρεια επι εποχης πηλαδακη, εκανε πολλους μαγκες δαγκες.. και στα σκατα μην τους μασατε.. και αντε τσα στα αρδελομπου...