Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ατυχία...

Κάταγμα Ωλέκρανου (αγκώνα),  ο  άτυχος Λιαπάκης.  Αυτό έδειξαν οι εξετάσεις που έκανε μετά την αναμέτρηση στην Καλλιθέα.
Μπορεί όταν ήρθε στην ομάδα στους περισσότερους από εμάς να μην έκανε "κλικ" η μεταγραφή του, ωστόσο ο ίδιος με τις εμφανίσεις τους φρόντισε να μας δείξει πως η μεταγραφή του ήταν για το καλό της ομάδας.

Γιατροί δεν είμαστε αλλά για ενημέρωση, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα τα παρακάτω που αφορά την συγκεκριμένη κατάσταση.


Τα κατάγματα προκαλούνται από πτώση στον αγκώνα ή από απότομη σύσπαση του τρικέφαλου μυός.
Υπάρχουν τρείς τύποι καταγμάτων:
1. χωρίς παρεκτόπιση 
2. με παρεκτόπιση
3. τα συντριπτικά
Η θεραπεία των καταγμάτων χωρίς παρεκτόπιση γίνεται με νάρθηκα με τον αγκώνα σε ορθή ή αμβλεία γωνία για τρεις εβδομάδες. Η θεραπεία των καταγμάτων με παρεκτόπιση γίνεται με ανάταξη του κατάγματος και αυτό επιτυγχάνεται με οστεοσύνθεση και με ταινία ελκυσμού. Η θεραπεία για τα συντριπτικά κατάγματα αν τα οστικά τμήματα είναι μικρά αφαιρούνται και ο τένοντας του τετρακέφαλου συρράπτεται στο κολόβωμα της ωλένης.



Share

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΕ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΑ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΗΛΑΔΑΚΗ----- Κ Ι Ν Ι Ν Ο-----

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ακόμη υπάρχουν κάποιοι γραφικοί αμετανόητοι εραστές του μεγαλομετόχου είναι σαν την εξαίρεση με τον κανόνα..
Να τον χαίρεσαι!!

vissini coursaros είπε...

Στο πρώτο σχόλιο απάντησε αναγνώστης και με κάλυψε, απλά θα ήθελα να προσθέσω στο "κινίνο" πως φαίνεται πως θέλει μόνιμα να χει κάτι στο στόμα του να γλύφει και αφού δε τα καταφέρνει με τα χάπια το ρίχνει αλλού!!

skatzoxoiros είπε...

ρε μην φαγωνομαστε μεταξυ μας.. η ομαδα παει καλα... κι εσυ με το πρωτο σχολιο, ζητα συγγνωμη η παρε φορα απο το μεζουρλο.. και δεν κανω το συνηγορο κανενος.. εγω ρομπα μπορει να εχω γινει, αλλα ρομπα ξεκουμπωτη δεν θα γινω ποτε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ <> ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΕ, ΕΙΔΑΤΕ ΤΟ <> ΤΟ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑ ΣΕ ΕΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

skatzoxoiros είπε...

ανωνυμε, πρεπει να εισαι πολυ γκαραγκιοζης.. και μπερντες... ρε μπροστινε, αμα κανω κανενα μετο θα σε πνιξω... αυτα που μου λες ειναι για των οπισθιων τα εννιαμερα.. αλλα ευτυχως δεν ειστε πολλοι.. ουτε καλα καλα μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου.. αμαμητε, ε αμαμητε...

vissini coursaros είπε...

Σκέφτηκα πολύ αν το τελευταίο σχόλιο έπρεπε να βγει.
Είναι το τελευταίο τέτοιου είδους, θα περνάν στα ανεπιθύμητα και στην επόμενη θα γίνεται μπλοκάρισμα μέσω της ip του χρήστη να μη τα βλέπω ούτε εγώ.
Η ΑΕΛ μας ενώνει... Εκείνοι που μας χωρίζουν, μας διαιρούν και μας φοράν ταμπέλες πρέπει να μείνουν εκτός ΑΕΛ.