Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Διαίρει και Βασίλευε


Γνωστή τακτική «ηγετών» που δε μπορούν να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων καθώς και το ειδικό βάρος αυτών που ηγούνται.  Τι λέτε ισχύει για εμάς?
Ηθική- Αξιοπρέπεια, Σπαρτιάτικη καταγωγή, πόσες φορές δεν ακούσαμε αυτή την λέξη ειπωμένη από τα χείλη του μεγαλομετόχου. Σήμερα ακούγοντας φίλαθλο σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο οποίος δεν ενδιαφερόταν για  θέματα τις επικαιρότητας έθεσε κάποια ερωτήματα περί ηθικής – αξιοπρέπειας-Σπαρτιάτικης καταγωγής , του μεχαλομετόχου. Τον ρώτησε λοιπόν που ήταν η ηθική η αξιοπρέπεια και η Σπαρτιάτικη αγωγή του όταν ένας ολόκληρος νομός λοιδορούνταν και υβρίζονταν από γνωστό πρώην επώνυμο φίλαθλο και νυν πρόεδρο γειτονικής ομάδας.

Που ήταν η Ηθική η Αξιοπρέπεια και η Σπαρτιάτικη αγωγή του, όταν για έναν ολόκληρο χρόνο απουσίαζε από τα δρώμενα της ομάδας, αφήνοντας την στο έλεος και στις ορέξεις του καθενός.
Που είναι η Ηθική  η Αξιοπρέπεια τ και η Σπαρτιάτικη αγωγή του, όταν «δίνει» παίχτες στο εξαγριωμένο πλήθος,  επειδή ζητάνε χρήματα που ο ίδιος υπέγραψε. Που ήταν η Ηθική,  η Αξιοπρέπεια και η Σπαρτιάτικη αγωγή   του όταν ο ίδιος δήλωνε πως θα ηγηθεί της αποστολής για την Καβάλα, και αυτός την  «έκανε» για Αθήνα. Που είναι η ηθική και η αξιοπρέπεια όταν δεν παρακολουθείς την ομάδα σου σχεδόν ποτέ εκτός έδρας.
Που είναι η Ηθική, η αξιοπρέπεια, και η Σπαρτιάτικη αγωγή του, όταν σε μια μέρα χαράς και ένωσης διαιρεί για να βασιλεύσει.
Ξέρεις ονόματα μεγαλομέτοχε? Έχεις αποδείξεις? Βγάλτα όλα στον αέρα, έπειτα εσύ είπες πως πια θα «μιλάς». Κάντο λοιπόν, κάντο και αυτούς που πέταξαν πέτρες ,αν όντως το έπραξαν θα τους λιθοβολήσουμε πρώτοι. Με στοιχεία όμως. Όχι με άστοχα και άκαιρα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Δυστυχώς η συμπεριφορά σου θυμίζει την παροιμία «ο πνιγμένος πιάνεται απ τα μαλλιά». Ελπίζω να μην είναι έτσι.

ΥΓ: Ο υπεύθυνος επικοινωνίας μας ανάφερε πως η έκρηξη του μεγαλομετόχου οφειλόταν σε μια φορτισμένη στιγμή του. Ξέρετε κάναν άνθρωπο που δε ζει, ειδικά με τις σημερινές συνθήκες,  στην καθημερινότητα του τέτοιες δυσκολίες?  Για μένα ήταν καθαρά θέμα  «τακτικής» για αυτό επελέγη  και το συγκεκριμένο timing, για αυτό επιλέχτηκε και υπάρχουν χειροκροτητές από κάτω.  Διαίρεαι  και βασίλευε, πανάρχαια τακτική..
ΥΓ2: Αναφέρθηκε επίσης από τον Αθηναίο εκπρόσωπο , ότι αυτά τα ζητήματα λύνονται μεταξύ των προέδρων. Απλά θα θυμίσω πως η ερασιτεχνική ΑΕΛ έχει εκλεγμένο ΔΣ και ο πρόεδρός της είναι υποχρεωμένος να ρωτήσει το συμβούλιο του σε κάθε του κίνηση. Ο μεγαλομέτοχος μας σε ποιο συμβούλιο προεδρεύει?
ΥΓ3: Και ένα ρητορικό ερώτημα… κύριε Μανταίο πότε γνωρίσατε και «αγαπήσατε» την ΑΕΛ. Μήπως από τότε που είσαστε στην λίστα πληρωμών της? Άραγε τι ομάδα είστε? 
ΥΓ4: Έγραψα σε παλαιότερη ανάρτηση μου, σχολιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του μεγαλομετόχου ως καζινάρχη στην Πάτρα, ότι δυστυχώς θέλει να διαγράψει την Ιστορία μας, και θεωρεί επιτυχία της ΑΕΛ μόνο την κατάκτηση του κυπέλλου το 2007. Σήμερα και μέσα από τις δηλώσεις Γεωργούλα, (στα δένδρα υπάρχουν φωτογραφίες του κυπέλλου του 07 και ότι ο Κόουλμαν ζήτησε να εμπλουτιστούν αυτές οι στιγμές και με παλιότερες επιτυχίες), επιβεβαιώνομε για ακόμη μία φορά.
ΥΓ5: Σε αποστροφή του λόγου του ο κύριος Μανταίος ανάφερε πως αν χαλούσε του Κόουλμαν θα βρίσκαμε προπονητή τέλη Ιουνίου, και για αυτό ο μεγαλομέτοχος ήταν «πιεσμένος». Και έρχομαι να αναρωτηθώ τώρα, το θέμα Μπάγεβιτς από πού βγήκε, από το μυαλό των δημοσιογράφων μας ,ή  ο Μπάγεβιτς ήθελε τόσο πολύ να δουλέψει στην ΑΕΛ την χρονιά της Β εθνικής και έβγαζε προς τα έξω την επιθυμία του?? Για να ξέρουμε δηλαδή μέχρι που φτάνει το δούλεμα, και από ποιόν….



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: