Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Τα Μάτια Μας Δεκατέσσερα....


Αντιγράφω από τo sday.gr το παρακάτω κείμενο του Αντώνη Καρπετόπουλου με γενικό τίτλο "Μύλος".... Και ξέρετε κάτι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει... Ελπίζω τα παρακάτω να μην έχουν καμία σχέση με αυτό που πραγματικά θα συμβεί, με αυτό που αύριο όλοι η φίλαθλη Ελλάδα περιμένει να ακούσει. Θα ναι άραγε το "ξεσκέπασμα", το "ξεμπρόστιασμα" η Ηθική δικαίωση, ή θα ναι ακόμη ένα κουκούλωμα, όπως τόσα άλλα, στον έρμο ετούτο χώρο?  
Διαβάστε το κείμενο που μας αφορά,......

Το ενδιαφέρον της εβδομάδας που έρχεται εντοπίζεται στο κατηγορητήριο που θα συντάξουν οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς, ο κ. Φάκος και ο κ. Αντωνακάκης, για το «Koriopolis». Εχω μεγάλη περιέργεια για το ποιες ακριβώς ποινές θα ζητήσουν, γιατί ο ΚΑΠ είναι έτσι φτιαγμένος από τους κατάπτυστους συντάκτες του ώστε μοιάζει σχεδόν αδύνατο να τιμωρηθεί ομάδα. Πριν, λοιπόν, βγει το κατηγορητήριο, καλά είναι να γνωρίζετε ότι:
- Η προσπάθεια αλλοίωσης αποτελέσματος (έτσι όπως από τις κασέτες προκύπτει για διάφορα ματς του Αστέρα Τρίπολης, της Κέρκυρας, του Πανιωνίου ή ακόμα και του Ολυμπιακού) ως αδίκημα έχει παραγραφεί. Εχει επίσης παραγραφεί η δυσφήμηση του αθλήματος, έτσι όπως προκύπτει από πράξεις πιθανών κατηγορουμένων που συζητάνε. Θυμίζω ότι με αυτό το σκεπτικό είχε μπει στο αρχείο η υπόθεση του «casetagate». Σε εκείνη την περίπτωση δεν είχαμε ούτε καν κλήσεις στον αθλητικό δικαστή, μολονότι ο Δαλούκας είχε καταγγείλει ότι ο Μπέος τον πήρε τηλέφωνο και ο Πατέρας είχε παραδεχτεί ότι με τον διαιτητή είχε μιλήσει κι αυτός.  
- Ακόμα και η απειλή παραγόντων (οι διάφορες απειλές που δέχεται άμεσα ή έμμεσα ο Πιλάβιος π.χ.), είναι αδίκημα που έχει παραγραφεί.
- Δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα της δωροδοκίας και του παράνομου στοιχηματισμού σε αγώνες, όμως, για να τιμωρηθούν ομάδες, πρέπει να προκύψει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες έπαιξαν ματς των ομάδων τους. Εδώ η παραγραφή είναι τριετής.
- Για να αφαιρεθούν βαθμοί από ομάδες είτε από το πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε είτε από το επόμενο πρωτάθλημα πρέπει να υπάρξουν παραπομπές με βάση γενικές διατάξεις του ΚΑΠ. Οι αφαιρέσεις βαθμών (που υπήρξαν π.χ. στην Ιταλία στο «Calciopolis») είναι ένας καλός τρόπος τιμωρίας, αφού επιτρέπει να τιμωρηθούν αρκετοί από τους εμπλεκόμενους και σχετικά δίκαια. Ομως, τα αδικήματα τα οποία ερευνώνται από τον Φάκο και τον Αντωνακάκη είναι συγκεκριμένα και δεν ξέρω τι διάβολο ντρίμπλα μπορεί να γίνει για να υπάρξουν παραπομπές ομάδων με γενικές διατάξεις.
- Είναι δεδομένες οι μεγάλες τιμωρίες των εμπλεκόμενων παραγόντων. Τα φυσικά πρόσωπα θα την πατήσουν. Αλλά οι κατηγορίες κατά ομάδων δύσκολα θα στοιχειοθετηθούν. Βλέπω να γίνεται μύλος.  

ΥΓ1: Οι ανακοινώσεις των Monsters με καλύπτουν πλήρως ως οπαδό.
ΥΓ2: Την ανακοίνωση της Λέσχης την θεωρώ το λιγότερο "άστοχη". 1ον γιατί ίσως ένας "άσχετος" μπορέσει να κάνει ότι δε κάναν οι σχετικοί, Λιάνης, Ορφανός, Ιωαννίδης, και τόσοι άλλοι, που μας μπούχτισαν χρόνια και χρόνια,  και 2ον γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παράγκα Νο 2 είναι κατ εμέ, ο Πόντιος  Πιλά(φ)ιος....(όπως ο Γκαγκάτσης στην παράγκα Νο1),  άρα προς τα εκεί θα έπρεπε, (σε πρώτη φάση), να επικεντρωθούν τα βέλη. Το ότι και οι δύο επί προεδρίας, και παντοδυναμίας τους γίνανε και γίνονται "οι ομορφιές"  μόνο τυχαίο δεν είναι....
ΥΓ3: Αυτός ο Βεντούρης του νιόνιου πόσο "μπροστινούλης" παίζει να είναι... να τελειώνουμε με την επικύρωση λέει.... τυχαίο? 
ΥΓ4: Αύριο είναι ίσως η πιο σημαντική μέρα για την ΑΕΛ. Το χουνε πάρει χαμπάρι κάποιοι?



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: