Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

39%



Διάφορα παπαγαλάκια σήμερα από το πρωί διαδίδουν ότι αύριο, (σήμερα ), ο μεγαλομέτοχος θα ανακοινώσει πως το 39% της ΠΑΕ  μετοχοποιείτε και δίνεται σε όποιον θέλει. Δηλαδή 51% πήλαδάκης 39% πολυμετοχικότητα, και 10% ερασιτέχνης.
Η πρώτη ερώτηση - απορία που μου ρχεται στο μυαλό είναι η εξής? Για μαλάκες ψάχνει? γιατί για βλαχάκια μας περνάει, αυτό είναι δεδομένο
Γιατί σκέφτομε έτσι?? θα πω τα εξής:

1ον Για να μπούμε μέτοχοι στην ΑΕΛ (και φυσικά όχι στη Γήπεδο ΑΕ) θα πρέπει πρώτα να μπουν ορκωτοί λογιστές και να μας πουν που και τι χρωστάει η ΠΑΕ.
2ον Θα πρέπει εταιρεία αξιολόγησης  κοινά αποδεκτή να καθορίσει το τίμημα που κοστίζει η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή, εξ ολοκλήρου και εν συνεχεία να κοπούν μετοχές και να της μοιράσει.
3ον Θα πρέπει να αποφασιστεί πως σε μια τέτοια κίνηση οι Αύξησεις Μετοχικού Κεφαλαίου θα γίνονται με πλειοψηφία μεγαλύτερη του 75% των μετόχων έτσι ώστε να μη βάλουμε σήμερα χρήματα και αύριο αυτός που έχει τα πολλά φράγκα κάνει ΑΜΚ και κάνει το ποσοστό σου από 39 - 9%
4ον Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιος θα έχει την τελική απόφαση, δηλαδή με τι ποσοστό θα παίρνονται οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας. (μεταγραφές-προπονητές κλπ).Γιατί αν είναι να αποφασίζει το 51% ποιος ο λόγος ύπαρξεις των άλλων, το άρμεγμα?
Πιστεύει κανείς ότι ο εγωιστής και ξεροκέφαλος μεγαλομέτοχος θα μπορέσει να τα ανεχθεί όλα αυτά? Πιστεύει κανείς ότι 5ο θα επιτρέψει σε άτομα που δεν είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του να μπουν στην ΠΑΕ με συνέπεια να καταργηθούν τα  "στεγανά"??
Δε νομίζω...





Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: