Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Άλλη Μία Ιστορία Από την Ζούγκλα..


Όπως έχω ξανά γράψει, στο soccerplus.gr υπάρχει μια ενδιαφέρουσα στήλη που ασχολείται με τα "ζώα της ζούγκλας" παρακάτω παραθέτω τα νέα τους τα οποία θεωρώ αρκετά χρήσιμα :
Η Ζούγκλα όπως έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν, αγαπητά μου ζώα, διέπεται από τους δικούς της νόμους και κανόνες.
Και μέσα στη Ζούγκλα υπάρχουν επιτροπές ζώων που αποτελούνται κυρίως από Κουκουβάγιες, οι οποίες δικάζουν τα ζώα και αποφασίζουν για το μέλλον των ίδιων αλλά και των εμπορικών τους εκτάσεων.

Τον τελευταίο καιρό δε, μια Κουκουβάγια, αυτή που επειδή δεν βλέπει καλά στο σκοτάδι κρατάει ένα φακό, παρεμβαίνει σε διάφορες περιπτώσεις και στέλνει ενώπιον των επιτροπών τα ζώα για να δικαστούν.
Επιτροπές υπάρχουν παντού. Στη μεγάλη διοργανώτρια φωλιά, στη μικρή διοργανώτρια φωλιά και φυσικά στη μεγάλη φωλιά που είναι πάνω απ’ όλες.
Και επειδή πολλά ακούγονται από διάφορα ζώα για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των επιτροπών και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που έπεσε πολλή δουλειά με το σκάνδαλο που ξέσπασε με το τιτίβισμα-gate, αποφάσισα να κάνω μια πτήση πάνω από τις φωλιές και τις επιτροπές τους και να κρυφακούσω κάποια πράγματα.
Ανακάλυψα, λοιπόν, ότι ο πόλεμος μεταξύ των Κουκουβαγιών έχει πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Οι Κουκουβάγιες τρώγονται μεταξύ τους, μέσα σε ένα συνονθύλευμα επιτροπών και χάους, για το οποίο ευθύνεται φυσικά η Σαύρα της μεγάλης φωλιάς.
Αυτή η φαγωμάρα έχει προκαλέσει αλαλούμ στη Ζούγκλα, αφού οι Κουκουβάγιες συγκρούονται μεταξύ τους για το που αρχίζουν και που τελειώνουν οι αρμοδιότητές τους και βγάζουν αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις που η μια αναιρεί την άλλη.
Οι Κουκουβάγιες μεταξύ τους βρίσκονται σε ψυχροπολεμικό κλίμα. Είναι όλες εναντίον όλων.
Η πρώτη μεγάλη μάχη στη Ζούγκλα γίνεται στην επιτροπή δευτέρου βαθμού, που εδρεύει στη μεγάλη φωλιά.
Σε αυτή την επιτροπή οι τρεις στις τέσσερις Κουκουβάγιες βγάζουν αποφάσεις που είναι σε αντίθεση με αυτές που βγάζει η επιτροπή της μεγάλης διοργανώτριας φωλιάς και η Κουκουβάγια με τον φακό.
Μερικές Κουκουβάγιες άκουσα να λένε ότι η μία από τις Κουκουβάγιες της επιτροπής δεύτερου βαθμού της μεγάλης φωλιάς, που είναι και η μοναδική που παραμένει εν ενεργεία στο βασίλειο που υπάγεται η Ζούγκλα επειδή θέλει να κάνει καριέρα και να ανέβει στην ιεραρχία, αποφεύγει να συμμετέχει σε δύσκολες και θορυβώδεις υποθέσεις.
Βάζει, λοιπόν, την αναπληρώτρια Κουκουβάγια στα... δύσκολα, η οποία δεν είχε αφήσει στην προηγούμενή της θητεία εκτός Ζούγκλας και τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις...
Μια άλλη Κουκουβάγια, η οποία βρίσκεται στην ίδια επιτροπή, είναι αυτή που έχει μεγάλη φαντασία στις αποφάσεις της.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πρόκειται για την Κουκουβάγια που εφηύρε την απόφαση για τις εμπορικές εκτάσεις τουΒουβαλιού και του Τσακαλιού, το οποίο παραμένει ασύλληπτο.
Υπάρχει και μια τρίτη μάχη που μαίνεται. Αφορά ξανά την Κουκουβάγια με τον φακό και αυτή που βρίσκεται στην επιτροπή της μικρής διοργανώτριας φωλιάς.
Είναι η επιτροπή που καταδίκασε σε υποβιβασμό στο χρηματιστήριο της Ζούγκλας την εμπορική έκταση της Νυφίτσαςγια 4.900 κιλά παράνομης τροφής.
Η Κουκουβάγια με το φακό ζήτησε την αθώωση της νυφίτσας και της εμπορικής έκτασης, αφού, όπως επεσήμανε, η ίδια δεν έχει στείλει την υπόθεση για να δικαστεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει υπόθεση!
Η επιτροπή δευτέρου βαθμού που εδρεύει στη μεγάλη φωλιά το αγνόησε και δίκασε την υπόθεση, αθωώνοντας πάντως τη Νυφίτσα που δικαιώθηκε έστω και μετά από περιπέτειες.
Η Κουκουβάγια της μικρής διοργανώτριας φωλιάς θέλησε να πάρει ρεβάνς από την κουκουβάγια με το φακό.
Με αφορμή την ανοίκεια επίθεση που της έκανε η Νυφίτσα μπροστά σε όλα τα ζώα, μάζεψε όλα όσα είχαν εναντίον τής ειπωθεί και τα έστειλε στην Κουκουβάγια με το φακό ζητώντας να επέμβει κατά της Νυφίτσας.
Η Κουκουβάγια με τον φακό ήταν λογικό να αρνηθεί, αφού προηγουμένως οι δύο κουκουβάγιες είχαν μαλώσει για το ποιος έχει αρμοδιότητα να κάνει διώξεις.
Υπάρχουν κι άλλες κόντρες. Πολλές. Μια αφορά τα μαύρα πουλιά. Άλλη αφορά το ρόλο της διαιτητικής επιτροπής της μεγάλης φωλιάς.
Και μετά απορούν όλα τα ζώα γιατί δεν λειτουργεί τίποτα καλά στη Ζούγκλα και γιατί δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και οι κανονισμοί.
Η κατάσταση παραμένει άρρωστη. Όπως ακριβώς τη θέλει η Σαύρα, η οποία εδώ και πολλά χρόνια είναι η εγγυήτρια δύναμη της ανομίας στη Ζούγκλα.
Κι όλα αυτά ενώ ο Λέλεκας, ατάραχος, ανέμελος και χαλαρός, απολαμβάνει τη ζεστασιά του αχυρένιου θρόνου του ατενίζοντας τον καθαρό ουρανό.
Αυτά για σήμερα. Στην επόμενη Ζούγκλα θα σας μιλήσω για την κόντρα ανάμεσα στα μαύρα κοράκια.
Είμαι ο Αετός και δε θα αφήσω να με κουρέψει κανείς. Το ψαλίδι στην Ιστορία το κρατάω ΕΓΩ.

Πηγή :soccerplus.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: