Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Περί Προστασίας

Ακούγεται συχνά την τελευταία χρονιά, ειδικά τους τελευταίους μήνες ότι ο μεγαλομέτοχος δεν προστάτεψε την ομάδα. Κάποιοι από εκείνους που μας λένε ότι ακούμε ότι θέλουμε, και προφανώς κάνουν ακριβώς το ίδιο λένε ότι "προστασία" ίσον με δέσιμο σε άρμα κάποιου από τους μεγάλους της λίγδας. Θα γράψω λοιπόν σε λίγες αράδες και σκόρπια το πως εννοώ εγώ την "προστασία".

1. Θέτεις τους στόχους σου σε πρόγραμμα πενταετίας? τριετίας? έστω στόχο για το πως θες να υπάρχει η  ομάδα.
2. Τους στόχους σου τους υπηρετείς με πράξεις και όχι με λόγια τύπου θα φτιάξουμε παίχτες, θα στηριχθούμε σε δικά μας παιδιά κλπ, με έργα.
3. Στελεχώνεις την ομάδα με ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, και δεν σου κρύβουν πράγματα που συμβαίνουν στα αποδυτήρια, στην πόλη (ξενύχτια),  και γενικότερα στην ΠΑΕ.
4. Επιλέγεις Τεχνικό επιτελείο, (μαζί και τεχνικό διευθυντή), αντάξιο της ιστορίας της ομάδας, και των προσδοκιών του κόσμου που σε στηρίζει. Ένα πραγματικό προπονητή που λέγαμε χρόνια?
5. Μαθαίνοντας τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα, ενεργείς αστραπιαία και αποφασιστικά κόβοντας κώλους στο πρώτο διαπιστωμένο παράπτωμα, δημοσιοποιώντας το.
6. Στηρίζεσαι και φτιάχνεις σχέση εμπιστοσύνης με τους φιλάθλους σου, ακούγοντας τους, και λαμβάνοντας τις προτάσεις τους υπόψιν.

Αν παρόλα αυτά η ομάδα κυνηγηθεί όπως έγινε φέτος, σίγουρα δεν θα είναι στην πεντάδα, αλλά θέλω να πιστεύω επίσης πως δεν θα υποβιβαστεί κιόλα. Όσο κυνήγι και αν σου ρίξουν εσύ θα χεις καταφέρει να χεις τουλάχιστο σχέση εμπιστοσύνης, σχέση αλληλεγγύης, σχέση κατανόησης, πραγματική σχέση με τον Λαό της ΑΕΛ. Σχέση που δεν θα την διαταράξει κανένας πούστης, γιατί θα χει φτιαχτεί με καλά υλικά.
Το μπορείς? Ακόμα στο χέρι σου είναι....



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σωστος